Alla inlägg den 27 januari 2007

Av leonardo - 27 januari 2007 16:48

Många sysselsätter sig med att analysera andras levnad, sprida detta "skvaller" och komma med "goda råd". Allt detta är ett sätt att undvika sitt personliga ansvar.Vad är man då ansvarig för?Jo, var och en av oss har bara ETT ENDA ansvar: ATT TA PERSONLIGT ANSVAR FÖR SITT EGET LIV! Inget annat! Absolut inget annat!Att ägna sin tid åt andras liv och jämföra dem med sig själv - givetvis till sin egen fördel - är inget annat än verklighetsflykt. Det är ett sätt att slippa tänka på sig själv, att slippa rätta till det som inte är bra i ens eget liv. Så länge man kan hitta andra som verkar sämre, så kan man alltid trösta sig med att "jag är trots allt inte värst. Det finns värre". BS!!!!Det finns ingen genväg, utväg, undanflykt, ursäkt, eller vad man nu vill kalla det!Alla måste förr eller senare ta ansvar för sina val! Att skjuta det på framtiden gör det endast svårare. Ju förr man tar itu med sina svagheter desto fortare blir man lycklig.

Av leonardo - 27 januari 2007 16:33

Frihet är ett begrepp som väcker starka känslor. Jag har inte träffat någon som inte eftersträvar "frihet". Däremot är det ytterst få som verkligen veta vad det betyder.Samma sak gäller ansvar. De allra flesta jag pratat med - och det är rätt många - anstränger sig oerhört att skylla allt möjligt negativt i deras liv på alla utom sig själva. Vad man ofta inte tänker på är att det finns ett samband mellan dessa två. Den som tar ett personligt ansvar, dvs slutar skylla på andra, har också nått personlig frihet. Den som tar ansvar har nämligen rätt att fritt välja hur han/hon vill inrätta sitt liv. Så länge man tar ansvar för sina val. Frihet är inte att slippa ansvar, att slippa välja, eller att ha oändligt många alternativ att välja från. Frihet är att kunna begränsa sina valmöjligheter, att välja ett och att ta fullt ansvar för sitt val. Det är frihet. Det är också integritet.Integritet är en tredje egenskap som många eftersträvar. Ofta beskrivs det med "respekt", vilket är fel. Integritet väcker respekt och människor som saknar integritet är rädda för dem som har det. Väldigt många tror att respekt handlar om rädsla, dvs att man är rädd för den man respekterar. Detta är ett exempel på det nonsens som amerikanska actionfilmer lär oss.Respekt är något man förtjänar därför att man besitter egenskaper som andra beundrar och själva eftersträvar, inte egenskaper som väcker rädsla! Personliga egenskaper som väcker rädsla är uttryck för ondska och illvillighet. Den som respekterar sådant behöver akut vård.

Av leonardo - 27 januari 2007 16:27

På förekommen anledning vill jag bara nämna att den finns en site som heter www.somnhjalpen.se där man kan finna en hel del bra råd om sömnproblem. Om detta inte är tillfyllest finns det sömnkliniker på alla större sjukhus i landet (den i Uppsala har särskilt gott rykte). Om ni upplever er sömnstörning som svår - oavsett av vilken anledning - så ta gärna kontakt med en sömnspecialist. Vissa sömnstörningar är mycket speciella och kräver en specialiserad läkares behandling och råd.

Presentation

Omröstning

Kan människor förändras till det bättre?
 Ja, fast det är svårt.
 Ja, inte alls svårt.
 Ja, fast bara i småsaker.
 Nej, aldrig. (Summan av våra laster är alltid konstant).

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards