Alla inlägg den 17 januari 2007

Av leonardo - 17 januari 2007 12:45

Min granne är en alkoholiserad taxichaufför. Han dricker som en kamel i värsta ökentorkan. Vad ska jag göra? Har funderat på att informera hans arbetsgivare. Eller polisen? Samtidigt känns det väldigt ....... beskäftigt. Är det verkligen mitt ansvar? Jag vet från mitt arbete och mitt yrke att alkohol inte försvinner ur blodet över natten. I alla fall inte i dessa mängder. Men jag vet samtidigt inte om han verkligen arbetar dagen efter ett dryckesslag. Vad göra? Tacksam för input! Tänk om han skadar någon på fyllan?

Av leonardo - 17 januari 2007 11:21

Se gårdagens blogg på samma tema, fast omvänt!

Av leonardo - 17 januari 2007 11:12

Eftersom jag är inbiten Mac-fantast, tycker jag följande är extremt roligt. Det hindrar inte att det är sant!Om Microsoft tillverkade bilar....1. Nya säten skulle kräva att alla har samma rumpstorlek.2. Alla skulle få gå över till Microsoft-bensin.3. Man skulle få bygga om alla vägar för Microsoftbilarna. De kan visserligen köra på de gamla vägarna, men bara väldigt, väldigt sakta.4. Olje-, temperatur-, och bensinvarningslamporna skulle ersättas av en enda lampa: "allmänt motorfel".5. Apple Inc skulle ta fram en bil som var soldriven, dubbelt så säker och fem gånger så snabb.6.Du skulle vara under konstant press att uppgradera din bil.7. Du skulle bara kunna ha en person åt gången i din bil, såvida du inte köper en Bil 95 eller en BilNT. Men då måste du samtidigt köpa 10 nya säten och en ny motor.8. Då och då skulle bilen, av inget speciellt skäl, bara dö, varpå du måste starta om den. Konstigt nog skulle du betrakta detta som helt normalt.9. Varje gång mitt-, och sidolinjerna på vägen målas om måste du köpa en ny bil.10. Folk skulle bli så upphetsade av de nya versionerna av Microsoft Bil att de glömmer att de "nya" funktionerna funnits hos Mac Bil i 10 år.

Av leonardo - 17 januari 2007 11:11

Jag vill propagera lite mer för det värdefulla i att ”vara sig själv”. Alla spelar vi med i en pjäs som kallas civilisationen eller samhället. Vårt sanna jag finns inom oss, men när vi lämnar barndomen har vi begravt vårt sanna jag, dvs vårt andliga jag, djupt inom oss. Allt vi gör därefter kan orsaka dåligt mående, dvs om vi fortsätter att avlägsna oss från vårt andliga jag. Många, kanske t.o.m alla, söker efter en högre mening i livet. Och det finns en högre mening, men den finns inom oss, aldrig utanför. Samhället har traditioner som vill motsatsen. Det finns olika andliga och religiösa rörelser som gör anspråk på att representera den ”enda” sanningen, den enda vägen till lycka. Jag vill bestämt hävda att de ALLA har fel. Den enda sanningen finns inom var och en av oss.Har ni sett hur ett spädbarn kan suga på sina tår och sjunga? Det barnet är absolut lyckligt och det kan det bara vara om det befinner sig inom sin sanning. Som vuxna kan vi återvända dit, men det är lite lätt. Samtidigt är det det lättaste som finns! Sanningen finns tillgänglig inom oss och med den lyckan, glädjen, kärleken. Alla dessa är synonymer! Vissa vill kalla det Gud, jag väljer att kalla det Den Skapande Kraften. Vi har alla denna kraft inom oss. Allt vi säger, gör och tänker påverkar vår verklighet, dvs vi deltar i skapelsen! Det är vårt gudomliga jag! När vi når fram till det igen, precis som i barndomen, finner vi samtidigt sanningen, glädjen och kärleken.

Presentation

Omröstning

Kan människor förändras till det bättre?
 Ja, fast det är svårt.
 Ja, inte alls svårt.
 Ja, fast bara i småsaker.
 Nej, aldrig. (Summan av våra laster är alltid konstant).

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards