Alla inlägg den 19 januari 2007

Av leonardo - 19 januari 2007 18:02

Jag har skrivit detta tidigare, men kanske finns det en del läsare som inte har sett det. Så därför kommer detta inlägg ännu en gång:Du ska inte bekymra dig om framtiden.Gör något du är rädd för, varje dag.Sjung.Låt bli att krossa andras hjärtan.Borsta tänderna, använd tandtråd.Slösa inte din tid på svartsjuka eller hämnd.Tävla inte mot andra, endast mot dig själv.Minns komplimangerna, glöm förolämpningarna.Om du lyckas, berätta för andra hur man gör.Spara dina kärleksbrev, släng banksaldon.Promenera.Det är OK att inte veta vad du ska göra av ditt liv.Ingen vet, egentligen. Alla improviserar.De intressantaste människorna är just de som inte vet, men som kan improvisera.Ät sunt.Var snäll mot din kropp. Bättre verktyg kommer du aldrig att förfoga över.Kanske gifter du dig, kanske inte.Kanske får du barn, kanske inte.Grubbla inte över detta. Improvisera.Var inte stolt över dina val. De flesta är tillfälligheter och improvisationer.Njut.Du är inte så fet som du tror.Läs inte modetidningarna. Det är dom som får dig att känna dig fet och ful.Gläds åt allt.Var tacksam för allt.Allt är till din fördel. Om du vill!

Av leonardo - 19 januari 2007 17:05

Hi-techvapen á la UFO kan köpas precis överallt.Man ska plocka upp allt som finns på marken.Hantera vapen, helikoptrar, mm, är enkelt.Fienden är svart och blinkar rött när de ska till att dö.När man föds, efter att ha förlorat ett av sina många liv, poppar man bara fram ur tomma intet, fullt påklädd och beväpnad. Dessutom är man odödlig några sekunder.Fienden är dum och rör sig i förutsägbara mönster, så att det ska bli lättare att döda dem.Du behöver inte vara rädd eftersom du har fler liv. Skulle du förbruka dem, kan du ju alltid börja om på den nivån.Liv finns i soptunnor ibland.Alla fiender ser likadana ut och har samma namn.Man behöver inte oroa sig om ens bil, helikopter, flygplan, etc, sprängs. Du får automatiskt en ny efter några sekunder.

Av leonardo - 19 januari 2007 10:52

Min son har ett par av dessa och datorn dessutom - man får aldrig nog. Lite verklighetsflykt där tror jag. Fast ärligt talat har han spelat allt mindre senaste tiden. Kanske han håller på att bli lite vuxen.....En regel har jag hållit mig till hela tiden: inga våldsspel, inga krigsspel. När barnen var små hade vi Cartoon Network ett tag. Jag märkte att barnen drogs med i det våldsamma tempo denna kanal har. De började smågnabbas och till slut bråkade de med varandra. Varje gång de tittade! Resultat: Bort med Cartoon Network! Barnen saknade inte ens det! Och blev lugnare!Jag kan inte annat än rekommendera denna taktik. Jag är absolut övertygad om att barnen lär sig agera våldsamt och lösa konflikter med våld genom spel och TV-filmer. Hos oss är alla former av våld tabu. Även verbalt våld.

Presentation

Omröstning

Kan människor förändras till det bättre?
 Ja, fast det är svårt.
 Ja, inte alls svårt.
 Ja, fast bara i småsaker.
 Nej, aldrig. (Summan av våra laster är alltid konstant).

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards