Alla inlägg under november 2006

Av leonardo - 14 november 2006 17:47

En kvinnas trätorär som oavlåtligt takdropp.(Bibliskt - Ordspråksboken)Kvinnor envisas ofta med att "reda ut" saker och ting. De har inte förstått att det ibland är bättre att vänta tills man lugnat sig. Deras känslor säger dem att de inte kan vila förrän det är utrett. Män drar sig ofta tillbaka innan de är redo att tala ut. Det är att ta ansvar. Det är alltid bättre att lugna sig först hellre än att i stridens hetta säga sådant man ångrar. Kvinnor tror att män är fega och undviker problemet då de drar sig tillbaka, men så är alltså inte fallet. Ofta leder detta "omedelbara utredande" endast till en eskalering av problemet.

Av leonardo - 14 november 2006 17:44

Lär dig spela ett instrument!Själv spelar jag piano. Jag spelade rätt mycket i min ungdom, allt mindre med åren, men det är inte sant att man blir för gammal för att lära sig det. Man kanske inte kan bli stor solist men visst kan man ha kul.

Av leonardo - 13 november 2006 13:05

Jag ska sluta tänka på känslor som negativa eller positiva. De bara är. Om allt som finns är kärlek, så kan det inte finnas några negativa känslor.

Av leonardo - 13 november 2006 13:04

Förverkliga en barndomsdröm!Jag har alltid velat bli astronaut.....eller åtminstånde göra en rymdresa.

Av leonardo - 13 november 2006 12:58

Folk talar inte om vad de får, de talar om det de förvägrats.(Kenyanskt)För mig handlar det om tacksamhet - eller brist på den. Nästa alla - även jag - älskar att gnälla och beklaga sig över allt man går miste om. Det är inte lätt att visa tacksamhet. Särskilt inte för det som orsakar lidande. Men, som alla vet, det är genom lidandet man växer. Egentligen borde man vara mest tacksam för det.Det är också så att negativa känslor (och prat om dem) förstärker sig själva och dröjer kvar mycket längre än nödvändigt. Starka negativa känslor brukar inte hålla i sig mer än högst 15 minuter. Är de kvar längre än så har man förstärkt dem och hållit kvar dem själv - mer eller mindre medvetet. Det är lätt att skapa en lite pervers relation till sitt eget lidande. Man börjar tycka om eländet och gör allt för att älta det i det oändliga.Vad tycker du?

Av leonardo - 12 november 2006 18:53

En av de svåraste och samtidigt en av de mest tillfredsställande konsterna i livet är just detta - att kunna acceptera det man inte kan förändra eller påverka. I många år försökte jag själv kämpa emot strömmen. Ofta kunde jag inte se skillnaden på sådant jag kunde påverka och sådant som stod utanför min kontroll. Att inse att man står maktlös inför vissa saker är ett svårt steg. Nästa steg - att acceptera detta - är oerhört befriande. Det är en oändlig lättnad att inte BEHÖVA förändra allt. Jag var länge övertygad om att jag var betydelselös och otillräcklig om jag överlät på andra att delvis styra mitt liv. Men det är faktiskt tvärtom. En kraft som är större och förståndigare än jag - exempelvis en grupp människor som tydligare och opåverkat kan bedöma vissa saker som jag inte kan se - har bättre förutsättningar att fatta bra beslut och dessa utfaller i regel till min fördel.

Av leonardo - 12 november 2006 18:50

Gör en upptäckt!Hela vår tillvaro är vad den är tack vare andra människors upptäckter. Vissa har blivit "odödliga" tack vare sina upptäckter. Alla vill vi ju leva vidare i minnet hos våra efterkommande. Kanske är detta en av de bättre metoderna att uppnå odödlighet.Vad tycker du?

Av leonardo - 12 november 2006 18:46

Har du gjort en välgärning,så glöm det.Har du tagit emot en välgärning,så sprid den.(Arabiskt)För mig betyder det att goda gärningar bör vara så mycket en del av min vardag att jag inte anser dem värda särskilt omnämnande. Däremot om jag tar emot en god gärning bör jag återgälda detta genom att göra något för min nästa. De som tror på karma förstår detta: Du får vad du ger.Vad tycker du?

Presentation

Omröstning

Kan människor förändras till det bättre?
 Ja, fast det är svårt.
 Ja, inte alls svårt.
 Ja, fast bara i småsaker.
 Nej, aldrig. (Summan av våra laster är alltid konstant).

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards